Oglądasz 7 wpisów - 1 z 7 (wszystkich: 7)
  • Autor
    Wpisy

angiiklos
    Uczestnik

Hej, czy kojarzycie warsztaty efektywnej nauki od Instytutu Engram? Słyszałam na ich temat dobre opinie, ale nie jestem przekonana. Czego można się na nich nauczyć? Zastanawiam się czy zapisać na nie syna, bo ostatnio nie idzie mu w nauce.

kingfraaas
    Uczestnik

Moja córka na nie chodziła w wakacje i z samych warsztatów była bardzo zadowolona. Czego można się na nich nauczyć? W sumie tego jak się uczyć żeby się nauczyć. Ania poznała wiele metod uczenia się między innymi jak rysować mapy myśli i widzę, że wykorzystuje to teraz w szkole. Tym bardziej, że teraz nauka polega na tym, że po prostu dostają materiał i najczęściej sami go muszę opracować, więc żeby coś z tego wynieść trzeba się postarać

angiiklos
    Uczestnik

@kingfraaas a gdzie córka chodziła na te zajęcia?

kingfraaas
    Uczestnik

@angiiklos do SP 37 w Katowicach 🙂

lonelyandonly
    Uczestnik

Ja swoja córkę zapisałam i nie żałuję. Dużo z nich wyniosła.

Nauczyć się tam można wiele, wszystko zależy od zainteresowania samego uczestnika i treningów w domu. Ale najprościej mówiąc nauczysz się jak się uczyć bez typowego kucia na blachę.

zuzkazaw
    Uczestnik

Dużo jest korzyści z tych warsztatów 🙂 nauka robienia notatek, nauka szybkiego czytania, technik pamięciowych, uczenie się jak rysować mapy myśli no i ogólnie jak organizować sobie naukę i się tego trzymać

antsob4
    Uczestnik

Ja również polecam te warsztaty. Zapisaliśmy na nie syna, bo miał ogromne zaległości w szkole, a nauka zdalna tylko pogorszyła sprawę. Dużo pomogły, bo syn w końcu ogarnął swoją organizację no i znalazł swój sposób na uczenie się. Jak na razie wychodzi mu to całkiem dobrze, ale dużo ćwiczy poznanych technik 🙂

Oglądasz 7 wpisów - 1 z 7 (wszystkich: 7)

Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.

Strona korzysta z plików cookies
Odwiedzając stronę, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu. Więcej w polityce prywatności.