Wasze przepisy

Prześlij przepis
chałwa ciasto
2024-03-14
Ciasto z chałwą

Pierwszy laureat tegorocznego konkursu kulinarnego wyłoniony! Jedenastą edycję „Rudzkich Smaków” otwiera ciasto z chałwą autorstwa Barbary Kowal.

Placek jogurtowy ze śliwkami
2023-11-23
Placek jogurtowy ze śliwkami

Październikowym smakiem został placek jogurtowy ze śliwkami Marty Lip Kornatki.

roladka serowa
2023-11-10
Roladka serowa

Do roladki na bazie sera żółtego można skomponować dowolny farsz, pamiętając jednak, żeby składniki nadawały się do bezpośredniego spożycia, ponieważ rolada nie jest poddawana obróbce termicznej. Można dodać ugotowaną marchewkę, groszek konserwowy czy przesmażone pieczarki. Ważne, żeby nadzienie było kolorowe, smakowało, ale też przyciągało wzrok.

Armeriter
2023-02-11
Armeriter

Kuchnia śląska charakteryzuje się szacunkiem do jedzenia. Ślązaczki tak gospodarowały jedzeniem, aby nie zmarnować żadnych resztek czy okruszków. Jednym ze sposobów na wykorzystanie czerstwego pieczywa były armeritry.

dorsz w panierce przepis
2022-09-20
Dorsz w sezamowej panierce z kokosowym ryżem i tajskimi ogórkami

Egzotyczny dorsz smakiem wakacji w konkursie „Rudzkie Smaki”.

ciasto bezglutenowe z owocami
2022-05-26
Ciasto bezglutenowe z owocami

Pyszne i zdrowe ciasto. Zachęcamy Was do wypróbowania przepisu Pani Ewy 🙂

ciasto skubaniec
2022-03-31 / Monika
Ciasto Skubaniec

Pyszne ciasto z bakaliami. Skubana kruszonka na wierzchu zasmakuje wszystkim domownikom.

Warzywne tagliatelle
2021-10-16
Warzywne tagliatelle

Tagliatelle z marchewki i cukinii smakiem maja w konkursie „Rudzkie Smaki”. Przepis przesłała Marta Szudeja jako propozycję obiadu dla mamy.

makaron z truskawkami przepis
2021-06-13
Truskawkowe kokardki

Truskawkowe kokardki smakiem czerwca w konkursie „Rudzkie Smaki”. Przepis przesłała Agnieszka Wyciślik jako propozycję dania dzieciństwa.

tort ajerkoniakowy z bezami
2021-04-04
Tort ajerkoniakowy z bezami

Tort ajerkoniakowy smakiem marca w konkursie „Rudzkie Smaki”. Coś słodkiego i odświętnego, z dodatkiem likieru jajecznego to propozycja Marceliny Skubis na świąteczny stół. W kwietniu tematem kulinarnej zabawy jest przekładaniec.

wodzionka przepis
2021-03-21
Wodzionka

Tradycyjna śląska wodzionka została smakiem lutego tegorocznej edycji konkursu „Rudzkie Smaki”

Babka ze szczyptą pikanterii
2021-02-14
Babka ze szczyptą pikanterii

Tajemniczym składnikiem, który nadaje babce pikanterii, jest chili. Ta aromatyczna przyprawa działa rozgrzewająco i ma właściwości zdrowotne. Jest popularna w daniach wytrawnych, ale też coraz częściej ma zastosowanie w cukiernictwie – bardzo dobrze komponuje się z ciemną czekoladą czy kakao.

murzynek ciasto
2021-01-16 / Monika
Murzynek Bambo

Ciasto, które lubią dzieci – murzynek 🙂

Sałatka Moni
2019-11-14
Sałatka Moni

Pyszna i sycąca 🙂

Reklama

SZYBKA POMOC

Potrzebujesz pomocy specjalisty? Znajdź odpowiednią placówkę/specjalistę dla dziecka lub siebie.

Strona korzysta z plików cookies
Odwiedzając stronę, wyrażasz zgodę na wykorzystanie przez nas plików cookies w celu ułatwienia korzystania z serwisu. Więcej w polityce prywatności.