Tort ajerkoniakowy smakiem marca w konkursie „Rudzkie Smaki”. Coś słodkiego i odświętnego, z dodatkiem likieru jajecznego to propozycja Marceliny Skubis na świąteczny stół. W kwietniu tematem kulinarnej zabawy jest przekładaniec.
Tradycyjna śląska wodzionka została smakiem lutego tegorocznej edycji konkursu „Rudzkie Smaki”
Tajemniczym składnikiem, który nadaje babce pikanterii, jest chili. Ta aromatyczna przyprawa działa rozgrzewająco i ma właściwości zdrowotne. Jest popularna w daniach wytrawnych, ale też coraz częściej ma zastosowanie w cukiernictwie – bardzo dobrze komponuje się z ciemną czekoladą czy kakao.
Ciasto, które lubią dzieci – murzynek 🙂
Szał taki dobry!!!
Egzotyczny dorsz smakiem wakacji w konkursie „Rudzkie Smaki”.
Pyszne i zdrowe ciasto. Zachęcamy Was do wypróbowania przepisu Pani Ewy 🙂
Truskawkowe kokardki smakiem czerwca w konkursie „Rudzkie Smaki”. Przepis przesłała Agnieszka Wyciślik jako propozycję dania dzieciństwa.
Tagliatelle z marchewki i cukinii smakiem maja w konkursie „Rudzkie Smaki”. Przepis przesłała Marta Szudeja jako propozycję obiadu dla mamy.
Pyszne ciasto z bakaliami. Skubana kruszonka na wierzchu zasmakuje wszystkim domownikom.
Do roladki na bazie sera żółtego można skomponować dowolny farsz, pamiętając jednak, żeby składniki nadawały się do bezpośredniego spożycia, ponieważ rolada nie jest poddawana obróbce termicznej. Można dodać ugotowaną marchewkę, groszek konserwowy czy przesmażone pieczarki. Ważne, żeby nadzienie było kolorowe, smakowało, ale też przyciągało wzrok.
Pyszna i sycąca 🙂
Potrzebujesz pomocy specjalisty? Znajdź odpowiednią placówkę/specjalistę dla dziecka lub siebie.